Megváltozott Munkaképességű Munkavállalóknak

Elkötelezettek vagyunk a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása iránt.

Célunk több megváltozott munkaképességű munkavállaló foglalkoztatása, a már foglalkoztatottak megtartása, a munkahelyi befogadás erősítése, a „semmit rólunk, nélkülünk" elv alapján a szervezetünknél dolgozó megváltozott munkaképességű munkavállalóink egyénre szabott segítő támogatása. Ennek megvalósítására 2021-ben elindítottuk a Tegyünk együtt programot, melynek részleteit az alábbi aloldalon tekintheti meg: Tegyünk együtt program

2010-től kezdve szisztematikusan építjük a megváltozott munkaképességű munkavállalók befogadásának, foglalkoztatásának rendszerét, valamint kialakítottunk egy edukációs folyamatot, amelyben vezetőknek, közvetlen munkatársaknak naprakész információt nyújtunk a témában.

Több száz megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztatunk, akik számára egyénre szabottan van lehetőség a fejlődésre és karrierépítésre. A törvényben biztosított munkavállalói kedvezményeken túl is támogatjuk a megváltozott munkaképességűeket.

A sokszínűség és az egyenlő esélyek elvének érvényesítése kiemelten fontos célunk, aminek dedikált támogatója csak olyasvalaki lehet, aki elkötelezett postásként mind szakmai, mind emberi hozzáállását tekintve példaértékű, munkatársai elfogadják és elismerik.
Molnárné Tóth Julianna ezeknek a kritériumoknak minden tekintetben megfelel, így a Posta Esélyegyenlőségi Nagyköveteként ő képviseli a hátrányos helyzetű csoportokba tartozó munkavállalók érdekeit, és örömmel nyújt támogatást számukra.

"Munkámban szeretem a jó levegőt, a szabadságot és azt, hogy sétálhatok. Bár válltáskában viszem ki a leveleket, nagy súlyt szerencsére nem kell vinnem, mert a kézbesítési útvonalamon előre meghatározott helyeken fel tudom venni az oda előzetesen elhelyezett levélköteget. Bár klisé, de nekem fontos, hogy a barátságos, jófej kollégák nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy jól érzem magam a postán." - Magdi, siket kolléganő
A Tegyünk együtt program a megváltozott munkaképességű munkavállalóink egyénre szabott segítő támogatását tűzte ki célul.
„Nehéz volt a beilleszkedés, de voltak sokan, akik segítettek. A csoportvezetők elfogadtak, és segítettek abban, hogy tudjam megtanulni az új munkakört, amit itt a Postán betöltök. (…) Megbízható munkahely, és segít, ha elakadok a munkában.” - Zétény, tömeges levélküldemény felvevő, Asperger szindrómás kolléga.