Megváltozott Munkaképességű Munkavállalóknak

Elkötelezettek vagyunk a megváltozott munkaképességű munkavállalók foglalkoztatása iránt.

Célunk több megváltozott munkaképességű munkavállaló foglalkoztatása, a már foglalkoztatottak megtartása, a munkahelyi befogadás erősítése, a „semmit rólunk, nélkülünk" elv alapján a szervezetünknél dolgozó megváltozott munkaképességű munkavállalóink egyénre szabott segítő támogatása. Ennek megvalósítására 2021-ben elindítottuk a Tegyünk együtt programot, melynek részleteit az alábbi aloldalon tekintheti meg: Tegyünk együtt program

2010-től kezdve szisztematikusan építjük a megváltozott munkaképességű munkavállalók befogadásának, foglalkoztatásának rendszerét, valamint kialakítottunk egy edukációs folyamatot, amelyben vezetőknek, közvetlen munkatársaknak naprakész információt nyújtunk a témában.

Több száz megváltozott munkaképességű munkavállalót foglalkoztatunk, akik számára egyénre szabottan van lehetőség a fejlődésre és karrierépítésre. A törvényben biztosított munkavállalói kedvezményeken túl is támogatjuk a megváltozott munkaképességűeket.

A sokszínűség és az egyenlő esélyek elvének érvényesítése kiemelten fontos célunk, aminek dedikált támogatója az esélyegyenlőségi nagykövetünk, dr. Dencz Ákos Gábor. A Magyar Posta Esélyegyenlőségi Nagyköveteként ő is segíti a hátrányos helyzetű csoportokba tartozó munkavállalók érdekeinek érvényesülését. Ákos eddig is aktívan részt vett a megváltozott munkaképességű kollégák foglalkoztatását támogató Tegyünk együtt! program rendezvényein és kampányaiban. Nagykövetként örömmel nyújt támogatást az érintett kollégáknak.

"Munkámban szeretem a jó levegőt, a szabadságot és azt, hogy sétálhatok. Bár válltáskában viszem ki a leveleket, nagy súlyt szerencsére nem kell vinnem, mert a kézbesítési útvonalamon előre meghatározott helyeken fel tudom venni az oda előzetesen elhelyezett levélköteget. Bár klisé, de nekem fontos, hogy a barátságos, jófej kollégák nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy jól érzem magam a postán." - Magdi, siket kolléganő
A Tegyünk együtt program a megváltozott munkaképességű munkavállalóink egyénre szabott segítő támogatását tűzte ki célul.
„Nehéz volt a beilleszkedés, de voltak sokan, akik segítettek. A csoportvezetők elfogadtak, és segítettek abban, hogy tudjam megtanulni az új munkakört, amit itt a Postán betöltök. (…) Megbízható munkahely, és segít, ha elakadok a munkában.” - Zétény, tömeges levélküldemény felvevő, Asperger szindrómás kolléga.